مقاله آموزشی خلاقیت

دو نکته درباره خلاقیت برای کسانی که فکر می‌کنند خلاق نیستند

نویسنده: سید محمد مهدی حکیم

نظریه‌پرداز و مدرس مهندسی فکر

یکی از ویژگی‌های اساسی انسان که او را از دیگر مخلوقات جدا می‌کند خلاق بودن است. خلاقیت همان قدرت خلق موقعیت‌ها و روابط جدید در زمینه‌های مختلف است. خلاقیت تغییر وضع موجود است به شکلی که تا کنون آن را فرا نگرفته‌ایم یا قبلا با آن برخورد نداشته‌ایم. خلاقیت در حالت‌های مختلف به شکل‌های مختلفی خود را نشان می‌دهد و ممکن است هر کسی در زمینه‌ فعالیت خودش خلاقیت داشته باشد یا نداشته باشد. یا ممکن است در زمینه خاصی خلاقیت داشته باشیم و در زمینه‌های دیگر خلاقیت‌ ما فعال نباشد. دلیل این مسأله هدف انسان و خواسته اصلی اوست که باعث می‌شود تا برای رسیدن نتایج و وضعیت جدید، راه‌های جدیدی را به‌وجود بیاورد. از همین نکته می‌توانیم خیلی نکات اساسی را استخراج کنیم.

خلاقیت از این رو حائز اهمیت است که کیفیت زندگی ما را دگرگون خواهد کرد و قدرت ما را در حل مسائل بالا برده و احساس ما نسبت به زندگی خیلی بهتر خواهد شد.

در این مقاله دو نکته اساسی را برای شما ذکر می‌کنم.

۱. همه انسان‌ها ذاتا خلاق هستند حتی شما:

اگر فکر می‌کنید که خلاقیت ندارید تنها به این دلیل است که به دنبال آن نبودید. وگرنه شما هم مانند همه انسان‌های سالم دیگر دارای قدرت خلاقیت هستید. تنها آن را به کار نگرفته‌اید. به کار نگرفتن تفکر در زمینه‌های مختلف باعث رکورد ذهن شما می‌شود و خلاقیت در شما خواهد مرد.

پس دلیل اصلی نداشتن خلاقیت در هر زمینه‌ای، به‌کار نگرفتن ذهنتان است. اگر زندگی عادی و روزمره‌ای دارید، طبیعی است که به مسائل مختلف و جدید فکر نکنید و راه‌های متفاوت را نشناسید. پس بهترین راه برای شروع و فعال کردن قوه خلاقیت شما این است که حالت‌های جدید را هر روز تجربه کنید و از عادت‌های روزانه خود دور شوید.

از همین الان می‌توانید شروع کنید و ببینید که چه کارهایی را هر روزه انجام می‌دهید.

لیستی از این کارها تهیه کنید.

بعد از تکمیل شدن لیست کارها و فعالیت‌های روزانه مشخص کنید که دقیقا چگونه هر کار را انجام می‌دهید.

سپس با خود فکر کنید که برای هر فعالیت چه روش‌های دیگری می‌توانید استفاده کنید.

این فعالیت فواید بسیاری دارد از جمله اینکه به روش‌های جدید فکر می‌کنید و همین فکر کردن، خود راه خلاقیت شما را باز می‌کند. فایده دیگر این است که مسیر‌های عصبی جدیدی برای خودتان می‌سازید که در مواجه شدن با حالت‌های جدید، به جای بلد بودن یک روش، می‌توانید از روش‌های مختلف استفاده کنید. چرا که روش‌ّهای مختلفی را بلدید و با مقایسه روش‌های می‌توانید روش‌ بهتر را در موقعیت مورد نظر مشخص کنید. دقت کنید که شکل‌گیری مسیر عصبی جدید و فکر کردن به مسأله مشخصی، نه تنها ما را در مسأله مورد نظر پیشرفت می‌دهد بلکه در مواجه شدن با انواع دیگر مسأله نیز ذهن ما بازتر خواهد بود و بهتر عمل خواهد کرد.

پس خود را دست کم نگیرید و باورهای نادرست را از ذهن خود بیرون کنید. همه انسان‌ها فرصت باهوش بودن و خلاق بودن را دارند حتی شما. هرچند که بهتر است این اتفاق از کودکی برای هر انسانی رخ بدهد ولی هنوز هم دیر نیست و همیشه می‌توانیم قابلیت‌های ذهنی خودمان را پیشرفت بدهیم.

۲. برای خلاق بودن ارزش قائل شوید.

یکی از مشکلاتی که هنگام مواجه شدن با انسان‌های مختلف خود را نشان می‌دهد، تنبلی، بی‌حوصلگی و همان روزمرگی است. به این ترتیب که فقط می‌خواهیم از موقعیت موجود خلاص بشویم. اگر به همین ترتیب زندگی را ادامه بدهیم هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و ما به عنوان یک انسان هیچ پیشرفتی نخواهیم کرد. برای پیشرفت خودتان لازم است برای خلاقیت و پیشرفت آن ارزش قائل باشید. پس در مواجه شدن با موقعیت‌های مختلف زندگی قبل از تصمیم به انجام کاری، ابتدا فکر کنید که چه روش‌هایی برای حل این مسأله می‌تواند وجود داشته باشد و به سرعت به دنبال حل آن و رهایی از مسأله نباشید

تفاوت این نکته با شماره قبل این است که  در برنامه قبل همین الان به همه کارهای روزمره و راه‌کارهای جدید فکر می‌کنید درحالی که در شماره دوم، اگر با مسأله جدیدی مواجه شدید سعی می‌کنید از این روش استفاده کنید و لزوما قبلا به آن فکر نکرده‌اید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

دوره صوتی

بالاتر از موفقیت باش به سبک مهندسی فکر
ثبت نام در دوره
این دوره به ایمیل شما ارسال خواهد شد
close-link

دریافت کتاب

لطفا ایمیل خود را وارد کنید
لینک دانلود را به ایمیل من ارسال کن
close-link