images

یک اشتباه رایج هنگام مواجه شدن با استعدادهای ذهنی دانش‌آموز و دانشجو: تمرکز بر موضوع تغذیه و ارائه راه‌کار جایگزین

نویسنده: سید محمد مهدی حکیم

نظریه پرداز و مدرس مهندسی فکر

یک سؤالی که خیلی وقت‌ها انسان‌ها از خودشون می‌پرسن و دوست دارن که در اون زمینه پیشرفت داشته باشن، زمینه استعدادهای ذهنی و یادگیری هست. این مسأله برای دانش‌آموزان و دانشجویان مسأله خیلی حیاتی و حائز اهمیتی به شمار میاد. چرا که بر اساس سطح تحصیلی و یادگیری، می‌تونن به درجات بالای علمی و اجتماعی دست پیدا کنن.

با این اوصاف خیلی از انسان‌ها به دنبال این هستن که برای پیشرفت این استعدادها راه‌کاری پیدا بکنن (چه برای خودشون و چه برای اطرافیان یا بچه‌های خودشون).

طبیعیه که برای رسیدن به خواسته‌هاشون (پرورش استعداد‌های ذهنی و یادگیری) شروع به جستجو در مقالات و کتاب‌های مختلفی می‌کنن.

در این حالت معمولا به چه مطالبی برمی‌خوریم؟

یکی از رایج‌ترین جواب‌ها برای بالابردن قابلیت‌های مغز مبحث تغذیه است. و اینکه اگر فلان غذا رو مصرف بکنید، برای مغزتون خوبه و باعث میشه تا مغز شما بهتر کار بکنه.

اشتباه رایج در بحث استعدادهای ذهنی دقیقا همین‌جاست.

درسته که مغز مهم‌ترین عضو بدنه و نیاز به تغذیه صحیح داره. ولی تغذیه صحیح باعث پیشرفت مغز نمیشه. و این اشتباهیه که خیلی‌ها مرتکب میشن و با اصلاح یا بهبود تغذیه، انتظار دارن که پیشرفت چشم‌گیری در وضعیت یادگیری و استعدادهای دانش‌آموز یا فرزندشون حاصل بشه.

دیدگاه درسته چیه؟

تغذیه صحیح تنها به ما کمک می‌کنه تا بتونیم به فعالیت‌های ذهنی بپردازیم ولی پیشرفتی در ذهن ما به‌وجود نمیاره. تغذیه صحیح تنها زمینه و فرصت فکر کردن و انجام فعالیت‌های ذهنی رو فراهم می‌کنه. البته وقتی ذهن انسان پیشرفت بکنه، خیلی از شرایط تغییر می‌کنه و حتی در سخت‌ترین شرایط تغذیه‌ای هم می‌تونه از ذهنش به خوبی کار بکشه و از اون استفاده کنه.

intelligence

مهم‌ترین راه پیشرفت ذهن انسان به‌کار گیری اون در مسیرهای مختلف فکری و عملی هست. چیزی که به شکل کامل در نظام مهندسی فکر بررسی و آموزش داده میشه. تمرکز مهندسی فکر بر روی همین مسأله هست.

پس اگر به دنبال پیشرفت استعدادهای ذهنی خودتون یا فرزندان و دانش‌آموزانتون هستید، خیلی به تغذیه دل نبندید و سعی کنید تا از مغز و ذهنشون بیشتر کار بکشن.

البته کار کشیدن از ذهن سخته و شاید خیلی‌ها حاضر به تحمل این سختی نباشن و از فشار‌های تفکر فرار کنن ولی باید توجه داشته باشیم که هیچ راهی غیر از به‌کار گیری صحیح ذهن برای پرورش استعدادها وجود نداره. حتی اگر کسی که استعدادهای مادرزادی داشته باشه، اگر از اون‌ها به شکل صحیحی استفاده نکنه، باعث میشه که به مشکلات بسیاری برخورد بکنه و نمونه‌های این افراد در جامعه ما  و دنیا کم نیستن.

در مقاله‌های دیگه بعضی از فعالیت‌های ذهنی و مغزی رو آموزش میدیم. پیگیر مجموعه مهندسی فکر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

دوره صوتی

بالاتر از موفقیت باش به سبک مهندسی فکر
ثبت نام در دوره
این دوره به ایمیل شما ارسال خواهد شد
close-link

دریافت کتاب

لطفا ایمیل خود را وارد کنید
لینک دانلود را به ایمیل من ارسال کن
close-link